субота, 3. март 2012.

Svakodnevna diskriminacija punika iz Srbobrana i Siriga - 2012

Verovatno Vam je dobro poznata politika autobuskih prevoznika prema putnicima iz Novog Sada ka Sirigu i Srbobranu.

Severtrans je dobar primer za takvo ponašanje.

Svi putnici imaju pravo da udju u autobus Severtransa sa svojim uredno kupljenim kartama, jedino putnici iz Srbobrana i Siriga to pravo nemaju.

Kako ? - jednostavno, ako slučajno udju u prvi autobus na peronu izbace ih da čekaju neki drugi fiktivni, koji još nije stigao i koji će uskoro doći (po rečima njihovog pretstavnika - otpravnika).

Tako je svakim radnim danom u npr. 18,20 h (polazak iz Novog Sada u Srbobran).

Što je najgore dešava se ponekad u špicu posle uobičajenog završetka radnog vremena većine Srbobranaca i Sirižana koji rade u Novom Sadu u 16,20 h.

Tako juče (u Petak) ušla jedna moja prijateljica u taj Severtrans u 16,20 h.
Samo što je stigla pred drugi semafor - pijani, bolestan ili drogirani vozač je udario u automobil koji se zaustavio na semaforu jer je bilo crveno svetlo.

Pošto se čekanje odužilo, ona izlazi iz autobusa i vraća se na autobusku gde je sada kontrola peronskih karti rigorozna i može sa svojom mesečnom peronskom samo jednom da prodje.

Uz dodatne troškove i nerviranje prolazi na peron.

U 17h prema Subotici, Srbobranu i Sirigu idu dva mala minijaturna mini busa prevoznika Generali (a Petak je i odgovorni treba da znaju da će biti gužva), naravno oni koji su odgovorni u tom preduzeću se prave ludi - očigledno.

Moja prijateljica ulazi u drugi minibus Generali prevoznika, vozač naplaćuje karte jer nema konduktera.

Posle nekoliko minuta dolazi jedna baka plavuša (sa naočarima) i tera sve srbobrance i sirižane odmah napolje, da ustupe mesto ostalim putnicima.

Kao da su putnici ka Sirigu i Srbobranu kužni ili jevreji za vreme holokausta.

Sirižani i srbobranci izlaze iz autobusa negodujući. Novac za kupljene karte im ne vraćaju nego im obećavaju poseban veći autobus koji samo što nije stigao - a kad će ne znamo !

Djekna još nije umrla - a kad će - ne znamo !

Нема коментара:

Постави коментар